Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zdrowie prosto z Polski - ...Idealne śniadanie na letnie ... »Wracając z bardzo długiej i męczącej trasy, zmagając się jednocześnie z niemiłosiernymi upałami oraz głodem... w głowie układałam przepis na mój wymarzony, lekki i zdrowy obiad. Połączenie sycącego i lekkostrawnego
ryżu z
owocami, dopełnione
orzechową chrupkością i zdrowym
olejem lnianym wydawało się wprost idealne. I nie ukrywam, że takie było. Smak i zdrowie na talerzu, to to do czego zawsze dążę. W szczególności ostatnio zależy mi strasznie, aby w pełni wykorzystywać w swoich potrawach zdrowe składniki. Dlatego też tak wielką przyjemność sprawiła mi współpraca z SemCo . Zważywszy na mój stan zdrowia raczej muszę unikać zwykłych tłuszczy. A
oleje SemCo tłoczone na zimno, to samo zdrowie, które nie tylko dodają smaku moim potrawą, ale też mają właściwości lecznicze. Czy wiecie, że
Olej Lniany Wielkopolski SemCo, to
olej roślinny o najwyższej zawartości kwasów tłuszczowych omega -3 i omega – 6 ca 67%, które znakomicie regulują poziom cholesterolu. Zaledwie łyżka takiego
oleju zabezpiecza dzienne potrzeby organizmu w NNKT. * Dlatego z czystym sumieniem polecam Wam gorącą ten
olej. A tymczasem zapraszam Was na moje letnie
owocowo-
orzechowe marzenie obiadowe z
olejem lnianym.Składniki: (na 2 porcje)1 woreczek
białego ryżu 100g20 g
orzechów w karmelu (około 3 łyżki)*1 łyżka
jogurtu naturalnego2 łyżki
oleju lnianego wielkopolskiego SemCo1/2 szklanki mrożonych
jagód1/2 szklanki świeżych
jeżyn3 łyżki
jogurtu naturalnego (schłodzonego)3 łyżki
soku truskawkowego (najlepiej domowego)do podania: 6
jeżyn i 2 łyżeczki
jogurtu naturalnego* można również użyć
orzechów bez karmelu, lecz wówczas doradzam dosłodzić
ryż łyżeczką
mioduPrzygotowanie:
Orzechy wkładamy do misy blendera i rozdrabniamy.
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Do przestudzonego
ryżu dodajemy rozdrobnione
orzechy, wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy łyżkę
jogurtu naturalnego i znów mieszamy.Do misy blendera wsypujemy 1/2 szklanki świeżych
jeżyn, 1/2 szklanki mrożonych
jagód. Następnie dodajemy 2 łyżki
oleju lnianego oraz 3 łyżki
soku truskawkowego. Na koniec dodajemy 3 łyżki schłodzonego
jogurtu naturalnego. Wszystko razem miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji gęstego
musu owocowego.Na miseczki wykładamy po 1/2
ryżu i połowie
musu owocowego. Na wierzch układamy
jeżyny, które zdobimy łyżeczką
jogurtu naturalnego i odrobiną
owocowego musu.Podajemy od razu.
Smacznego* źródło informacjiczwartek, 13 sierpnia 2015, matleenpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisy
Daktylowe trufelki z ...Black
banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...
Waniliowo-
jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i
wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt:
[email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog