ßßß Cookit - przepis na Barszcz czerwony Wielkanocny

Barszcz czerwony Wielkanocny

nazwa

Wykonanie

Produkty:
1 kurczak świeży (ok. 2 kg)
Papryka słodka w proszku
Vegeta
olej
1 czerwona papryka świeża
30 – 40 dag metki (można zastąpić mięsem mielonym drobiowym lub wieprzowym)
2 – 3 łyżeczki żelatyny
50 – 100 ml przegotowanej wody
Sposób przygotowania:
Z kurczaka za pomocą noża usuwamy wszystkie kości, starając się nie uszkodzić skóry, odcinamy skrzydełka. Nacieramy kurczaka papryką, Vegetą i olejem.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w długie paski i smażymy przez chwilę na małej ilości oleju.
Metkę wyjmujemy z osłonki. Dodajemy żelatynę, przegotowaną wodę i wyrabiamy farsz na jednolitą masę. Na płacie kurczaka układamy wyrobiony farsz i paski papryki. Zwijamy roladę, związujemy za pomocą sznurka lub spinamy wykałaczkami i wkładamy do rękawa do pieczenia.
Pieczemy przez około 1 godziny w temperaturze 170 0 C.
Smacznego!
Źródło:http://kozakgotuje.pl/rolada-drobiowa