Składniki na ciasto:5 jaj5 łyżeczek cukru5 łyżek mąkipół łyżeczki proszku do pieczeniaSkładniki na masę:5 jaj3 łyżki mąki0,5 l mlekabudyńkostka masłaszklanka cukru pudruwiórki kokosoweSkładniki na krem:600 ml śmietany kremówki 30% (słodkiej)2 łyżki żelatyny spożywczej1 gorzka czekolada250 g cukru pudruSposób przygotowania ciasta:Oddzielić żółtka od białek, biała ubijać, pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku, wreszcie, lekko mieszając łyżką, mąkę z proszkiem. Ciasto upiec na złoty kolor.Sposób przygotowania masy:5 żółtek wymieszać z 3 łyżkami mąki i połową litra mleka, stale mieszając ugotować na wolnym ogniu budyń. Kostkę masła utrzeć ze szklanką cukru pudru i połączyć z wystudzonym budyniem. do masy można dodać trochę wiórków kokosowych. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt.Sposób przygotowania kremu:Żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie (1/2 szklanki). Schłodzoną śmietaną ubić, na koniec dodać wystudzoną żelatynę i pół startej na wiórki czekolady. Całość wymieszać i nałożyć na krem.Tak przygotowane ciasto chłodzimy. Po schłodzeniu polewamy roztopioną czekoladą.