Wykonanie
« Krem
marchewkowyPomidorowa »
paczka
masłaszklanka
miodu2
laski wanilii lub 2 opakowania
cukru waniliowego6 – 7 łyżek
kakao4 garście
orzechów włoskichok. ¾ dużego opakowania
płatków kukurydzianych.W garnku roztapiamy
masło z
miodem i
cukrem waniliowym. Dodajemy
kakao i cały czas mieszamy na małym ogniu. W tym czasie prażymy
orzechy na suchej patelni , następnie odstawiamy je do wystygnięcia , lekko kruszymy i dodajemy do garnka. Na końcu dodajemy
płatki kukurydziane i dokładnie wszystko mieszamy ciągle na małym ogniu. Gdy wszystkie składniki dokładnie się wymieszają , wyłączamy gaz. Następnie na przygotowaną wcześniej , wyłożoną pergaminem ( pergamin lekko natłuszczamy) blachę przekładamy masę
orzechowo – kukurydzianą i rozsmarowujemy.Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia ( na ok. godzinę ). Kroimy w kształcie batoników.Smacznego :)
wtorek, 16 kwietnia 2013, edyta7209poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze