ßßß Cookit - przepis na Ciasto z krakersów

Ciasto z krakersów

nazwa

Wykonanie

Pomysł na takie ciasto znalazłam tutaj ...przybierałam się dość długo, żeby je zrobić i w końcu zrobiłam..jak dla mnie..mhm..po prostu jakoś nie przypadło mi do gustu..ale przepisem dzielę się dalej....może komuś posmakuje.
opakowanie krakersów - solonych, nie smakowych (ok 200g)
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
100 g margaryny
garść suszonej żurawiny\ rodzynek Kresto
garść lub więcej - orzechów [ u mnie mix laskowych, ziemnych, włoskich, migdałów Kresto]
czekolada do polania
*składniki na małą formę\ tortownicę* - u mnie keksówka
Krakersy dość drobno pokruszyć.Dodać mleko z puszki, rozpuszczoną margarynę , bakalie [ orzechy i migdały podprażyłam na suchej patelni]i wymieszać. Gotową masę przełożyć do lekko wytłuszczonej formy i piec ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną czekoladą.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/05/ciasto-z-krakersow.html