ßßß Cookit - przepis na Śledzie z czosnkiem i majerankiem

Śledzie z czosnkiem i majerankiem

nazwa

Wykonanie

Proste i szybkie do zrobienia śledzie..
50 dkg śledzi solonych
5-6 ząbków czosnku
2 czubate łyżki majeranku
2-3 łyżki oleju
Śledzie wypłukać i wymoczyć w mleku ok. 2-3 godziny.Wypłukać i odsączyć.Pokroić na 1 - 2 cm paski, dodać majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony. Całość dobrze wymieszać, wlać 2 -3 łyżki oleju. Przełożyć do słoika, ciasno ugnieść, dolać tyle oleju, aby śledzie były przykryte . Zamknąć słoik i odstawić do lodówki na minium 48 godzin.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/12/1083-sledzie-z-czosnkiem-i-majerankiem.html