Wykonanie
Pyszne soczyste
żeberka w coli, robiłam je jakiś czas temu..pocięłam na małe kawałki z jedną kostką i piekłam dłużej niż powinnam bez woreczka..wyszły idealne , chrupiące.
0,90 kg
żeberek50 ml
oleju5 łyżek
ketchupuZawartość
torebki Knorr wymieszać z colą i
ketchupem.Przełożyć do załączonego woreczka.
Żeberka umyć i pociąć w mniejsze kawałki [ np.po 1 lub 2 kostki] i umieścić w woreczku , zamknąć klipsem.Wymieszać [ zostawiłam w lodówce na kilka godzin] i nakłuć w kilku miejscach.
Mięso piec na najniższej półce piekarnika nagrzanego do temp.180 stopni przez około 60 minut.Następnie rozciąć woreczek i piec około 10 minut, aby skórka była chrupiąca.