ßßß
Gdyby nie to, że zaczął lać deszcz, uzbierali byśmy sporo, tak – tylko szklankę. Ale na pierwszy deser starczyło.
W lodówce znalazła się mała śmietana do ubicia, jogurt naturalny, no i zostało jeszcze truskawek…szklanka jagódkilkanaśącie truskawek250 ml śmietany do ubiciapół szklanki jogurtu naturalnegocukierŚmietanę ubić. Truskawki umyć, obrać z szypułek. Kilka najdojrzalszych przesypać cukrem i rozgnieść widelcem. Wymieszać je z jogurtem. Jagody ostrożnie opłukać, przesypać cukrem, zostawiając trochę do dekoracji. Na dno pucharków ułożyć po kilka truskawek, zalać je kremem jogurtowo- truskawkowym. Na to położyc warstwę bitaj śmietany, zostawiając nieco do przybrania. Na śmietanę położyć jagody z cukrem, udekorować kleksem bitej śmietany, truskawką i pozostałymi jagodami. Można wstawić do lodówki , żeby schłodzić. Ja nie zdążyłam… Smacznego!