Bardzo lubię śledzie i pokazywałam na blogu już ich kilka wersji. Teraz, w czasie dojrzałych pysznych pomidorów i papryki postanowiłam wypróbować coś nowego. Do mojego ulubionego śledzia w zalewie z kiszonymi ogórkami dodałam pokrojoną w kosteczkę paprykę i pomidory. Jako przyprawę zostawiłam niezawodny do ryb estragon.3-4 filety typu matjas1/2 szklanki oleju lnianego1/4 szklanki soku z kiszonych ogórkówmałą cebula1 kiszony ogórekpo pół czerwonej i żółtej paprykiduży jędrny pomidor ( bez pestek)pieprz z młynkapłaska łyżeczka estragonuŚledzie płuczemy i moczymy w wodzie do pożądanego smaku – ja około 2, 5 godziny. Kroimy na kawałki.Kroimy cebulę, paprykę, ogórka i pomidora w drobną kostkę, mieszamy dokładnie. Dolewamy sok z kiszonych ogórków do oleju, dosypujemy pieprz i estragon, mieszamy ponownie.Śledzie w słoiku przekładamy kawałkami warzyw i zalewamy przygotowaną zalewą. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny.Pyszne wczesnojesienne smaki a śledź pasuje doskonale do tego zestawu warzyw.Smacznego !