Wykonanie
Jestem po intensywnych i ciekawych dwóch dniach VIII Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu i chciałam dziś siąść do relacji, ale za dużo do opisywania, muszę sobie to wszystko uporządkować.W związku z tym szybka
sałatka owocowa, na bazie
jabłek, a jakże – papierówki już się kończą, ale są teraz słodkie, kremowe i doskonałe do
owocowych sałatek. Dodałam do nich sezonowe
brzoskwinie i niespodziewane
truskawki , które sprzedawała pani na starganie w sporych ilościach i cenie jak ze środka sezonukilka dojrzałych papieróweksłodki sok z nichkila
brzoskwińgarść
truskawekkilka łyżek kandyzowanego
arbuza z
syropemgałązka świeżej
miętyŻadna filozofia-
owoce pokroiłam, wymieszałam, dodałam sok z
jabłek i kandyzowany
arbuz, porwane listki świeżej
mięty i wymieszałam wszystko razem. Wstawiłam do lodówki a
potem zjadłam w babskim gronie przy miłej rozmowie. Mąż załapał się na resztę.Dodaję ją do akcji Karoliny-
Morelkowo-
Brzoskwiniowo, patrz banner powyżej.Smacznego !
Zobacz wpisy← „Jabłecznik na 15 sierpnia – na zimno na
kawowym spodzie” „Sery i
nalewki na VIII Ogólnopolskim Festiwalu Dobrego Smaku w Poznaniu” →