Wykonanie
Na sylwestrową imprezę przygotowałam
między innymi taki smakołyk, który zrobiłam na bazie dobrze Wam znanego
musu czekoladowego z
awokado (przepis tutaj)Co kryje w sobie
awokado:duże ilości witamin B9, B6, K, E i Ckaroteny
białkomagnez, wapń i fosforprzede wszystkim n ienasycone kwasy tłuszczowe takie jak kwas oleinowy, kwas linolowy oraz ich estry, które chronią błony biologiczne komórek, zapobiegając utracie
wody, mają głębokie działanie nawilżające skórę, wspomagające układ odpornościowyCo zawierają
płatki owsiane :przede wszystkim błonnik, który wpływa na prace naszych jelit, ma działanie prebiotyczne, zatem wpływa na rozwój prawidłowej
flory jelitowej, wiąże zbyt duże ilości spożywanego tłuszczukwasy NNKTaminokwasywitaminy z grupy Bmagnez, cynk, żelazo
PRZEPIS:Składniki:1 dojrzałe
awokado2 łyżki
kakao2 łyżki
miodu1-2 szklanki
płatków owsianych górskichposiekane
orzechy około 0,5 szklanki (wedle uznania)
wiórki kokosoweWszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, formujemy kuleczki i obtaczamy w wiórkach
kokosowych. ODSTAWIAMY NA 30 min DO LODÓWKI, ABY TROCHĘ ZASTYGŁY.... i GOTOWE :)