Tak mnie wczoraj naszła ochota na budyń.....a że mleka nie piję od 3 lat, to znalazło się w mojej lodówce mlekomigdałowe. Nie chciałam też używać gotowych proszków, z których się robi budyń, to użyłam "babcinego" sposobu na budyń bez konserwantów :)PRZEPIS na 2 małe porcje:SKŁADNIKI:2 kubkimlekamigdałowegowaniliowego (można użyć naturalnego i do smaku dodać ekstraktu waniliowego)2 łyżki mąki ziemniaczanejdodatki np: banan, żurawina, orzechy, dżem niskosłodzony lub ze stewią (kto na co ma ochotę byle by zdrowo i nie za dużo cukrów prostych;) )1. Gotujemy 1,5 kubka mleka.2. W 0,5 lub mniej kubku mleka rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną.3. Do gotującego się mleka dodajemy powoli zimne mleko z mąką i dokładnie powoli mieszamy, aż zgęstnieje4. Możemy dodać "dodatki"....i GOTOWE !!!