Wykonanie
Dziś coś prostego. Tradycyjnie szybkiego i niedrogiego. Można modyfikować przepis do woli dodając różne
bakalie i
owoce, dzielić ciasto na pół i jedną część zmieszać z
kakao. Babka jest mokra i długo zachowuje świeżość. Przepis pochodzi z rodzinnego zeszytu z przepisami. Wrzuciłam zdjęcie wersji podstawowej i bez
jabłek – takie było życzenie mojego Słoneczka.Składniki:1
jajko1 szklanka
cukru1 szklanka
śmietany2 szklanki
maki pszennej4 łyżki
oleju4 łyżki
dżemuaromat dowolnie wybrany1 łyżeczka
sodybakaliejabłka pokrojone w kostkę, obtoczone w
mąceWykonanie:Hmm cóż
mogę tu napisać:) Wrzucamy wszystkie składniki do miski i miksujemy do połączenia składników, na końcu wrzucamy
jabłka i
bakalie i mieszamy już łyżką. Przelewamy do formy prostokątnej, tortownicy albo formy na babkę i pieczemy w temperaturze ok.200°C do 40 minut.SMACZNEGO !!!