ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z… czosnkiem!

Fasolka szparagowa z… czosnkiem!

nazwa

Wykonanie

Fasolka szparagowa z… czosnkiem!
Opublikowano 27 października 2012, autor: M.
Osobliwe połączenie? Zdecydowanie tak. O dziwo, smakuje wyśmienicie
Czas przygotowania: ok. 30 min
Składniki:
500 g fasolki szparagowej
5 dag masła
bułka tarta
1 duży ząbek czosnku
sól, pieprz
Przygotowanie:
W średniej wielkości garnku ugotować fasolkę szparagową.
Na dużej patelni rozpuścić masło, dodać drobno posiekany czosnek i smażyć chwilę na wolnym ogniu. Dodać fasolkę, zamieszać. Pod koniec smażenia dodać bułkę tartą w odpowiedniej ilości (wedle uznania).
Świetnie smakuje jako dodatek do mięs
Informacje o M.
Gotowanie jest moją pasją odkąd pamiętam, a czas spędzony w kuchni odpręża mnie i pozwala na realizację moich szalonych, kulinarnych pomysłów. Oprócz gotowania relaks zapewniają mi medyczne thrillery Robina Cooka i dreszczowce Cobena. Polscy autorzy? J.L. Wiśniewski i A.Sapkowski! Nie jestem singielką, więc pysznymi potrawami rozpieszczam mojego chłopaka. Jeszcze nigdy nie skarżył się na jakość moich wypieków i obiadów, więc... może i Wam przysmakują? :)
Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest M. →
Źródło:http://zielone-oko-w-rosole.blog.pl/2012/10/27/fasolka-szparagowa-z-czosnkiem