ßßß
Sposób przygotowania:Na patelni rozgrzewamy 2 czubate łyżki mleczka kokosowego, dodajemy pokrojoną w kostkę papryczkę chilli, starty na drobnych oczkach imbir, łyżeczkę suszonej trawy cytrynowej i chwilę podgrzewamy. Kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy solą, pieprzem i zanurzamy w lekko przestudzonej marynacie. Kurczaka marynujemy ok. 2 godziny. W miedzy czasie obieramy i kroimy w kostkę ananasa a cebulę w ćwiartki lub ósemki. Jeśli jesteśmy fanami ostrości możemy dodać do szaszłyków również kawałki ostrej papryczki. Gdy już wszystkie produkty mamy przygotowane możemy zacząć nabijanie szaszłyków.I grillujemy!
Szaszłyki z ananasem możemy przygotować na połówkach szaszłykowych patyczków jako przekąskę na jednego kęsa lub w normalnej wersji. Dodatkowo część szaszłyków możemy posypać wędzoną lub słodką papryką.
Mam nadzieję, że będzie nam dane pogrillować podczas nadchodzącej majóweczki. Marzą mi się nie tylko szaszłyki z ananasem ale też warzywka grilowane czy mięsko w domowej marynacie . Oby marzenia się spełniły i nadeszła tak długo wyczekiwana piękna wiosenna pogoda tego sobie i Wam życzę!Moje plany na majówkę już znacie a Wy co zaplanowaliście?PozdrawiamSmakUla.Podziel się...