ßßß
Cookit - przepis na Malinowo – jeżynowa pianka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Malinowo – jeżynowa pianka
Składniki
Biszkopty
Jeżyny
Serek homogenizowany waniliowy
Śmietana kremówka
Żelatyna
Cukier puder
Maliny
Galaretka malinowa
Wykonanie
Malinowo
– jeżynowa pianka to już chyba ostatnie ciasto tego typu ponieważ długi sezon
jeżynowy
dobiega końca i
jeżyn
już nie widać na moim krzaczku w ogrodzie, które w tym roku wyjątkowo obrodziło a że lato było suche tak więc
jeżyny
nie zostały zaatakowane przez choroby.Zatem na zakończenie sezonu
jeżynowego
polecam pyszne ciasto – mega
owocowe
z wykorzystaniem
jeżyn
i
malin
!!
spód –
biszkopty
Pianka jeżynowa:2 szklanki
jeżyn
200g
serka homogenizowanego waniliowego
100ml
śmietanki 30%
3 łyżeczki
żelatyny
4 łyżki
cukru pudru
Pianka malinowa:2 szklanki
malin
200g
serka homogenizowanego waniliowego
100ml
śmietanki 30%
3 łyżeczki
żelatyny
4 łyżki
cukru pudru
1
galaretka malinowa
Dno tortownicy 0 Ø 24 cm wyłożyć
biszkoptami
.Pianka jeżynowa:
żelatynę
namoczyć w 2 łyżkach zimnej
wody
i odstawić do napęcznienia,
jeżyny
zblendować, dosłodzić do smaku. Do
jeżyn
dodać rozpuszczoną
żelatynę
.
Śmietankę
ubić na sztywno, połączyć z
serkiem homogenizowanym
i musem
jeżynowym
. Piankę wylać na
biszkopty
i odstawić do stężenia.Pianka malinowa:
żelatynę
namoczyć w 2 łyżkach zimnej
wody
i odstawić do napęcznienia,
maliny
zblendować, dosłodzić do smaku. Do
malin
dodać rozpuszczoną
żelatynę
.
Śmietankę
ubić na sztywno, połączyć z
serkiem homogenizowanym
i musem
malinowym
. Piankę wylać na
biszkopty
i odstawić do stężenia.
Galaretkę
rozpuścić w 1 szklance
wody
i odstawić do lekkiego stężenia.
Galaretkę
wylać na piankę
malinową
i odstawić do całkowitego stężenia.Smacznego!!
Źródło:
http://kucharzenieedi.pl/malinowo-jezynowa-pianka
Przepisy powiązane
Sernik na zimno z malinami
Sernik na zimno z malinami
Sernik na zimno z malinami
Sernik na zimno z malinami
Sernik na zimno z malinami
Składniki powiązane (0)