ßßß
Składniki1 duża papaja2, 5 szklanki dojrzałych, wydrylowanych czereśni1 szklanka mleka kokosowego5 łyżek syropu z agawy lub ryżowegoDo dekoracjiwiórki kokosowesyrop buraczanykilka czereśni z ogonkami
PrzygotowaniePapaję umyć, wypestkować (pestki można zachować i wysuszyć) i obrać ze skórki. Pokroić na kawałki i zmiksować z wydrylowanymi czereśniami. Dodać mleko kokosowe, syrop i miksować kilka minut. Przygotować naczynie do mrożenia (około 1-1,2 litra) i wlać masę. Udekorować wiórkami kokosowymi i całymi czereśniami oraz polać odrobiną syropu buraczanego. Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyjąć z zamrażalnika 20 minut wcześniej. Można przed podaniem udekorować kulkami z miąższu i ziarenkami papai, które dodadzą pikanterii lodom i będą ciekawie wyglądały.