Wykonanie
Składniki:1 gotowe
ciasto francuskie1
żółtko3 4
śliwki2 - 3
banany3 - 4
nektarynki3 - 4
jabłka papierówki5 łyżek
cukru5 łyżek wiórków
czekoladowychCiasto rozwijamy na blacie i dzielimy wzdłuż na dwie równe połowy, następnie każdą z tych części na pięć mniejszych.
Śliwki,
jabłka i
nektarynki przekrawamy na pół pozbywając się pestek i gniazd nasiennych. Połowy
owoców kroimy w 8 małych części.
Banany kroimy w plastry pod kątem 45 stopni i przekrawamy na pół. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.
Owoce naprzemiennie układamy na płatach ciasta. Posypujemy
cukrem i startą wcześniej
czekoladą. Oddzielonym wcześniej
żółtkiem smarujemy części ciasta bez
owoców. Pieczemy do momentu wyrośnięcia ciasta i zarumienienia.
Smacznego ;)