ßßß
Dzisiaj przedstawiam propozycję ciasteczek - babeczek ze Śliwellą ETERNO, posypane orzechami i podane na ciepło. Idealny podwieczorek po długim, jesiennym spacerze.Składniki:kruche babeczki - 1 opakowanieKonfitura czekoladowo-śliwkowa Śliwella ETERNO - 1 słoikorzechy włoskie
Przyrzadzanie:DRUGI szybki, prosty i sprawdzony przepis, który możecie wykonać nawet z dzieciakami. Wystarczy tylko zaopatrzyć się w wyżej wymienione składniki, a w ciągu paru minut wyczarujecie przepyszne ciasteczka, które możecie modyfikować wedle własnych upodobań.Już wczoraj zdradziłam Wam, ze kruche babeczki można kupić gotowe, są sprzedawane po ok. 30 sztuk w kartonowych opakowaniach, na pewno kupicie je w każdym markecie.Na każdą babeczkę wykładamy Śliwellę ETERNO . Możecie użyć również konfitury truskawkowo-czekoladowej: Truskawella ETERNO . Kruszymy orzechy. Możecie użyć również migdały lub/i orzechy laskowe. Babeczki posypujemy orzechami. My jeszcze dodatkowo posypaliśmy kolorową, cukierniczą posypką.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni C na 5 minut. Uważajcie, żeby nie przypiec, chodzi tylko o pogrzanie ciasteczek. Podawać ciepłe.
Do ciasteczek polecam pyszną, gorącą herbatkę z cytrynkami ETERNO, a dla dzieci kakao - "pysznościowy" podwieczorek dla małych łasuchów (wiem, wiem, że się powtarzam, ale to jest tekst dzieciaków - idealnie trafione do tego deseru).
Smacznego!