Wykonanie
Składniki:pół opakowania
makaronu świderki
filet z piersi kurczaka2 ząbki
czosnku2
cebule15dkg
fasolki szparagowejpół puszki
kukurydzy1 puszka
pomidorów krojonych
przyprawy:
sól,
pieprz,
papryka słodka, ostra, szczypta
chilikilka kropel
sosu sojowegoSposób wykonania
Kurczaka myję, osuszam papierowym ręcznikiem, a następnie kroję w kostkę. Wkładam do miski (
przyprawy mieszam z
olejem). Odstawiam
mięso na co najmniej godzinę do lodówki.
Fasolkę szparagową gotuje, a następnie kroję na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni smażę pokrojone w piórka
cebule,
czosnek, a później
kurczaka (już bez
oleju- jest już w marynacie). Gdy będzie już ładnie złoty, dodaję
pomidory z puszki. Mieszam i duszę razem, aż sos lekko zgęstnieje. Zdejmuje z gazu i mieszam sos z
fasolką szparagową oraz
kukurydzą.
Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Mieszam w garnku razem sos z
makaronem i przekładam na talerze.