ßßß Cookit - przepis na Mięsno- warzywny Francuz

Mięsno- warzywny Francuz

nazwa

Wykonanie

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
20dkg mięsa mielonego
pół puszki kukurydzy
15dkg pieczarek
2 łyżki sosu sojowego
przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
olej (do smażenia)
Sposób wykonania
Pieczarki i cebulę drobno kroję. Mięso smażę na rozgrzanym oleju, następnie dodaję do niego pieczarki i cebulę. Smażę razem jeszcze chwilę. Przyprawiam do smaku. Odstawiam do ostygnięcia. Dodaję do mięsa kukurydzę i starszy żółty ser. Ciasto francuskie dzielę na prostokąty- 10 części. Nakładam farsz na środek ciasta i składam na pół. Należy dobrze skleić brzegi- ja dociskam widelcem. Wkładam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę na złoty kolor. Podaję z winem i ulubionym dipem.
SMACZNEGO!!!
Źródło:http://gotujejakmasterchef.blogspot.com/2015/07/miesno-warzywny-francuz.html