Wykonanie
Często słyszę od swoich rozmówców, że nie pieką ciast, bo to trudne, bo zajmuje dużo czasu, bo nigdy im nie wychodzą itd... Myślę, że przede wszystkim trzeba chcieć, nie szukać wymówek, a szukać korzyści, szukać łatwych i prostych przepisów, które zawsze wychodzą. To ciasto jest właśnie takie, zawsze się udaje jest banalnie proste, przygotowanie zajmuje 10 minut.To co pieczemy dziś?Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 0,5 szklanki
płatków owsianych- 0,5 szklanki
płatków jęczmiennych błyskawicznych- 0,5 szklanki
płatków owsianych błyskawicznych- 0,5 szklanki
płatków górskich- 4 łyżki
mioduPłatki wymieszaj w misce.3/4 ich ilości wysyp do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, polej trzema łyżkami
miodu i 100g stopionego
masła.- 5
jabłek dużych- 4 łyżki
cukru brązowego lub białego-
cukier waniliowy- łyżeczka
cynamonu- 4 łyżki
płatków owsianych- 150 g stopionego
masła (nie używajcie
margaryny! ) -
masło możecie rozpuścić w rondelku lub w mikrofali
Jabłka obierz ze skórki, pokrój na plastry, ułóż 1/2 część
jabłek na wyłożonym wcześniej spodzie z
płatków owsianych, posyp połową ilości
cukru i
cynamonu, wyłóż resztę
jabłek i posyp pozostałym
cukrem,
cynamonem i
cukrem waniliowym. Na to wysyp resztę
płatków, polej stopionym
masłem. Posyp na wierzch
płatki migdałów i polej
miodem.Pieczemy w temp 180 stopni C przez 50-60 minut na złoty kolor.Gotowe!Mówiłam, że proste i łatwe!A jakie pyszne!;-)
Smacznego i zapraszam na mój FanPage na Facebooku!SmykWKuchni!