Szybkie ciasteczka, praktycznie bez tłuszczu, bo ciasto przygotowane jest na jogurcie. Łatwo je przygotować, bo wyciska się je z rękawa cukierniczego. Przypominają lekko biszkopty.Składniki na ok 80 ciasteczek .2 jajka1 szklanka mąki pszennej3 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru waniliowego4 łyżki gęstego jogurtu3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej1 łyżeczka proszku do pieczeniaPrzygotowanie :Jajka ucieram z cukrem pudrem i kawą (jeśli jest granulowana, warto ją utrzeć w moździerzu), po czym dodaję jogurt, miksuję na najwyższych obrotach i stopniowo dodaję mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Ciasto ma mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładam ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskam kropeczki ok. 1,5 cm na blachę wyłożoną papierem. Ciasteczka piekę przez 12-15 minut w temperaturze 180 stopni C, kontrolując by się nie przypaliły. Po ostudzeniu można je oprószyć cukrem pudrem.Przepis autorski.