Wykonanie
Powtarzały nam zawsze Mama, Babcia, wszystkie Ciocie i przyjaciółki rodziny że śniadanie to podstawa udanego dnia ? Powtarzały :)To oczywiście racja, bo ten posiłek zapewnia energię na długie godziny. Jestem zdania, że oprócz tego by śniadanie było sycące warto zadbać by było także bardzo smaczne i po prostu ładne :)Z owsianką z całą pewnością można pod tym względem poszaleć ! Nieograniczona praktycznie ilość dodatków pozwala codziennie wyczarować pyszny, kolorowy posiłek.Bardzo mi w tym pomagają wspaniałe
miody Suszka, czyli z gospodarstwa pszczelarskiego z dłuuugą tradycją, będące
owocem pracy pracowitych pszczółek latających nad lasami,
polami i łąkami Wielkopolski.W sklepie firmy Suszka uśmiechają się do nas
miody, jakie tylko sobie wymarzymy. Nie wierzycie? Zajrzyjcie TUTAJ . Serdecznie zapraszam i zachęcam do zakupów tego cudownego daru natury, jakim niewątpliwie jest
miód.W mojej owsiance wykorzystałam dziś
miód akacjowy o przepięknym, słomkowym kolorze, szklisty i lejący, pachnący kwiatami i ciepłym czerwcowym dniem.Ten dzień musi być udany :)
Składniki:1 miarka
płatków owsianych2 miarki
wodydojrzała, słodka
pomarańczamiód akacjowy z firmy Suszka
migdały (ze skórką)
cynamonPrzygotowanie:
Płatki owsiane zalewam
wodą, zagotowuję, zmniejszam ogień i gotuję jeszcze kilka minut do miękkości. Obraną
pomarańczę kroję w plastry, układam kilka na dnie miseczki. Wykładam ugotowane
płatki owsiane, posypuję je lekko
cynamonem i posiekanymi
migdałami, na górze układam kawałki
pomarańczy. Całość polewam
miodem akacjowym.Przepis autorski.