Wykonanie
Maj 8, 2015 Maj 8, 2015 Maj 8, 2015 10:03 napisane przez
Miss Berry
Jagody goji od dłuższego czasu są bardzo popularne na rynku tzw. superfoods . Jednym ze sposobów na ich wykorzystanie jest dodanie ich do dobrej jakościowo
gorzkiej czekolady z dużą zawartością
kakao.Przepis nie może być prostszy,
gorzką czekoladę topimy w kąpieli
wodnej, rozprowadzamy na blaszce i posypujemy dodatkami –
jagodami goji,
migdałami i
żurawiną . Po godzinie w lodówce możemy cieszyć się
czekoladą z pysznymi, zdrowymi dodatkami. Planuję niedługo dodać przepis na własną
czekoladę z
masła kakaowego i
kokosowego. Tymczasem zapraszam Was również do przepisu na zdrowe
Paleo Czekoladki bez dodatku
cukru.Jak to powiedział P. po zjedzeniu
Czekolady z
jagodami goji,
żurawiną i
migdałami, jest to najpyszniejsza rzecz jaką jadł od dłuższego czasu
Czekolada z
jagodami goji,
żurawiną i
migdałamiAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 15 minutCzas gotowania:W
sumie: 15 minutPorcje: 4Składniki200 g
gorzkiej czekolady o dużej zawartości
kakao½ garści
migdałów½ garści
jagód goji½ garści
suszonej żurawinyPrzygotowanie
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej.Prostokątną formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać roztopioną
czekoladę i rozsmarować równomiernie na obszarze odpowiadającym dwóm tabliczkom
czekolady.Posypać
migdałami,
jagodami goji i
suszoną żurawiną.Lekko dognieść palcami, aby dodatki lekko zanurzyły się w
czekoladzie.Wstawić do lodówki na około godzinę.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 100 g Kalorie: 565 kcal Tłuszcze: 38,9 g Węglowodany: 47,4 g Błonnik: 10,7 g
Białko: 8,6 g3 . 3.2998
Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie