Wykonanie
Sycący koktajl stopniowo nawilżający i nawadniający organizm
Składniki:więcej u Eli Prill na: https://www.facebook.com/pages/Odłóż_tę_chochlę_JadźkaPrzede wszystkim są tzw. super żywnością (czyli charakteryzujące się dużą zawartością cennych dla organizmu składników) oraz zwiększają gęstość i nadają konsystencję koktajlom. Dzięki swojej właściwości absorpcji płynów, odpowiednio wcześniej namoczone i dodane do koktajlu uwalniają
wodę stopniowo w organizmie przedłużając poziom i stopień nawilżenia.Smak nasion CHIA jest w
sumie żaden, smakują tym płynem, którym zostały wcześniej namoczone (9-cio krotnie zwiększają bowiem swoją objętość w płynie w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu minut). Jeśli namoczysz je więc w wodzie, nie będą miały smaku, jedynie galaretowata konsystencję, jeśli w
soku owocowym smakować będą
owocowo, a jeśli np. w
mleku roślinnym to tymże
mlekiem, proste. Nasiona
szałwii hiszpańskiej nie zmieniają więc smaku zielonych koktajli, jeśli dodasz je bez namaczania to po kilkunastu minutach wchłoną płyn koktajlu i go mocno zagęszczą.więcej o nasionach CHIA: https://www.facebook.com/notes/zielone-koktajle/nasiona-chia/633581440122021Co miksuje najlepsze zielone koktajle?Jaki mikser lub blender wybrać?oraz ostatnia szansa na SUPER OFERTĘoferta Limitowana
dołącz do naszej akcji na Facebooku:
Mleko kokosowe w super cenie :
Lub TUTAJ
mleko kokosowe też w dobrej cenie
Super oferta na
owoce egzotyczne TUTAJ :
Bakalie w promocyjnych cenach:
przepisy na smoothie :
przepisy na
lody owocowe i nie tylko: