Składniki6 płatów śledziowych5 cebule½ (100g) słoiczka przecieru pomidorowego1 łyżka miodu2 łyżki octuOlej do smażeniaEtapy przygotowania:Jedną cebulę kroimy z półksiężyce, gotujemy ją razem z wodą i odstawiamy do wystudzenia. Kiedy marynata będzie zupełnie zimna wrzucamy do niej śledzie i zostawiamy najlepiej na całą noc.4 cebule kroimy w półksiężyce i smażymy na oleju żeby się zeszkliła. Dodajemy koncentrat pomidorowymiód i ocet. Całość mieszamy.Na półmisek wykładamy cebulę w sosie pomidorowym i układamy na wierzchu śledzie. Możemy je także pokroić w paski i zmieszać z farszem. Pozostawiam Wam tutaj dowolność.Jeżeli lubimy rodzynki, to możemy sparzyć je wrzątkiem i dodać do naszych śledzi.Smacznego!!