Wykonanie
Migdałowy krem z
kaszy gryczanej niepalnonej z
kalafiorem ,
bananem i
malinami. Podany z
figami i węgierkami .Przepis:- 6 łyżek
kaszy gryczanej niepalonej- szkl
napoju migdałowego- 1/2
kalafiora-
banan- garść
malingarść
migdałówKaszę gryczaną ugotować na
napoju do gęstości. Następnie dodać
kalafior,
banan i
maliny i
migdały Wszystko potraktować blenderem na gładką, gęstą masą . Podawać z ulubionymi dodatkami ;)Pomysł na takie wykorzystanie
kalafiora zaczerpnęłam od Iwusa i jest po prostu nim oczarowana .Nawet nie pomyślałabym że
kalafior na słodko może być taki dobryNo i zaczęło się ....Co raz więcej nauki , choć wiem że w tym roku nie
mogę zawalić , teraz ona będzie na 1 miejscu , bo w maju egzamin dojrzałości i strasznie się go boję i niestety blog troszeczkę musi poczekać. Śniadania będą oczywiście codziennie , tylko nie wiem czy
będę mogła do was zaglądać codziennie, mam nadzieję że wieczorem znajdę czas chociaż , bo uwielbiam oglądać wasze pyszne i pełne inspiracji śniadania ;)