Wykonanie
7 czerwca 2015

Kolejna wersja mojego ulubionego
napoju wywodzącego się z Indii. Tym razem soczyste
truskawki połączyłam z naturalną
herbatką miętową i słodkimi
malinami. Do tego obowiązkowo aromatyczna
woda różana i dużo kostek
lodu. Uwielbiam taką wiosnę!RÓŻANE LASSI Z
TRUSKAWKAMI,
MALINAMI I
MIĘTĄSkładniki (4 porcje):1 saszetka
herbaty ziołowej Mięta (Posti)200 ml
wody400 g
truskawek100 g
malin2 szklanki
jogurtu naturalnego2 łyżki
miodu wielokwiatowego2 łyżki
wody różanejkostki
loduHerbatę miętową zalewamy wrzącą
wodą i zaparzamy pod przykryciem. Następnie studzimy ją i mocno schładzamy w lodówce.
Owoce myjemy dokładnie.
Truskawki obieramy z szypułek i wrzucamy do kielicha blendera. Dokładamy
maliny i całość rozcieramy na jednolitą pulpę. Do
owoców wlewamy
jogurt naturalny,
herbatę ziołową,
miód i
wodę różaną. Ponownie całość miksujemy. Gotowe lassi rozlewamy do szklanek. Do każdego
napoju wrzucamy po 2-3 kostki
lodu.


Przepis dodaję do konkursu organizowanego przez
Brand Republic Sp. z o.o. Sp.k.

Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.