Wykonanie
30 maja 2015
Lassi, to orzeźwiający
napój pochodzący z Indii. Składa się z
jogurtu,
wody i najróżniejszych przypraw. Ja przygotowałam wersję słodką z dojrzałych
owoców i cudownej
wody różanej. Dziś pierwszy raz od bardzo dawna zapachniało latem!RÓŻANE LASSI Z
TRUSKAWKAMI I
MANGOSkładniki (4 porcje):2 dojrzałe
mango500 g
truskawek2 szklanki
jogurtu naturalnego3/4 szklanki
wody mineralnej niegazowanej2 łyżki
miodu wielokwiatowego2 łyżki
wody różanej
Owoce myjemy dokładnie.
Mango obieramy ze skórki, tniemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do kielicha blendera.
Truskawki obieramy z szypułek i dodajemy do
mango. Całość rozcieramy na jednolitą pulpę. Do
owoców wlewamy
jogurt naturalny,
wodę mineralną,
miód i
wodę różaną. Ponownie całość miksujemy. Gotowe lassi rozlewamy do szklanek.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.