Wykonanie
Już jakiś czas temu widziałam gdzieś przepis na podobną zupę i mnie trochę zaciekawił. Myślałam, że jednak zupa będzie bardziej ogórkowa w smaku, ale to w zasadzie taki rosołek z
ogórkami. Jednakże warto spróbować i zaskoczyć domowników.
3-4 litry
wody2 podudzia z
kurczakawłoszczyzna2-3
marchewkicebula czerwona10
ogórków gruntowych20 g
masłaświeży
koperek2
liście laurowe2 kulki
ziela angielskiegołyżeczka ziarenek
pieprzu naturalnegoDo rondla nalać
wodę, włożyć
mięso,
liście laurowe,
ziele angielskie,
pieprz i zagotować.Gotować 20 minut, a w
między czasie obraną
włoszczyznę pokroić na mniejsze kawałki.
Marchewkę posiekać w plasterki, podobnie postąpić z
ogórkami.
Ogórki podsmażyć na
maśle,
cebulę opalić na rumiano.Do rondla dodać wszystkie warzywa.Gotować zupę do ich miękkości, następnie dodać posiekany
koperek.