Wykonanie
P izza z
szynką z
łososia i
figami to p rzepis na pyszną, w ł osk ą pizz ę na cienkim, chrupi ą cym, dro ż d ż owym spodzie. Podstawą jest dobre ciasto, składniki farszu to kwestia smaku, w tym przepisie z dodatkiem sezonowym w postaci ś wie ż ych fig oraz z
szynk ą z ł
ososia. Domowa p izza jak u W ł ocha - sprawdź, jak łatwo można ją zrobić ....Domowa pizza z
figami i
łososiem wędzonymSkładniki:(na 4 małe pizze)Na zaczyn: znajdziesz tutajNa ciasto: znajdziesz tutajNa farsz:4
świeże figi100 g
łososia wędzonego (plasterki)Do dekoracji:świeże listki
bazyliiPrzygotowanie:P odstawowy przepis na ciasto do pizzy znajdziesz tutaj .Przygotuj
figi: umyj, pokrój na ósemki, rozłóż na cieście. Zapiekaj w gorącym piekarniku ok. 15-20 min. do ładnego zrumienienia. Na minutę przed końcem pieczenia obłóż pizzę poszarpanymi plasterkami
łososia wędzonego. Przed podaniem udekoruj świeżymi listkami
bazylii.