Wykonanie
Crumble z jab ł ek i
winogron to ł atwy przepis na pyszne
owoce pod chrupi ą c ą i aromatyczn ą kruszonk ą. Pyszny deser
owocowy na ciepło. S kładniki kruszonki to kwestia smaku, u mnie kruszonka z pierni cz k ów . Lubi ę ciasta z jab ł
kami i
winogronami - kwaskowe jab ł ka oraz s ł odkie, pieczone
winogrona to fantastyczne w smaku po łą czenie, p ieczenie jeszcze dodatkowo wydobywa s ł odycz
winogron. "... Z
cukru by ł król ...., z piernika pa ź ...., królewna z marcepana", .... a u mnie z piernika jest kruszonka ....Zobacz również przepis na pyszny Strudel jab ł kowo-
winogronowy .Składniki:3 duże
jabłka - najlepiej kwaskowe i soczyste200 g słodkich
winogron40 g
cukru trzcinowegoDo foremki:40 g
masłaNa kruszonkę:120 g pierniczk ów40 g
cukru trzcinowego40 g mas łaDo dekoracji:gałązka
winogronuPrzygotowanie:
Jabłka umyj,
pokr ój w grub ą kostkę (ze sk órk ą), rozł ó ż w natłuszczonej foremce do tarty. Dodaj kulki
winogron, posyp
cukrem trzcinowym. Podpiecz w mocno nagrzanym piekarniku z funkcją termoregulacji przez ok. 12 min.Następnie posyp
owoce pierniczkami startymi w rękach na "piaseczek" i wymieszanymi z
cukrem trzcinowym, obł ó ż kawałeczkami
masła i zapiekaj kolejne 2-3 minuty. Crumble z
jabłkami i
winogronem pod piernikową kruszonką gotowe! Podawaj gorące udekorowane świeżymi
winogronami.