ßßß Cookit - przepis na Crumble z brzoskwiniami i migdałową kruszonką

Crumble z brzoskwiniami i migdałową kruszonką

nazwa

Wykonanie

Przepis na C rumble brzoskwiniowo- migdałowe czyli świeże brzoskwinie zapiekane z płatkami migdałów pod kruszonką z maślanego ciasta. Pyszny deser na koniec lata .... Niebo w gębie!
Składniki:
3 duże brzoskwinie
40 g cukru trzcinowego
Do foremki:
10 g masła
Na kruszonkę:
65 g mąki
65 g migdał ów w p łatkach
40 g cukru trzcinowego
80 g masła
Przygotowanie:
Brzoskwinie umyj, przekr ój na pó ł, wyjmij pestkę, podziel na ósemki, roz ł ó ż w natłuszczonej foremce do tarty. Przygotuj kruszonkę: odważ mąkę, dodaj cukier trzcinowy i posiekane masło, a następnie rozetrzyj w rękach na "piaseczek". Dodaj płatki migdał ów, wymieszaj i gotow ą kruszonką posyp brzoskwinie. Piecz w mocno nagrzanym piekarniku z funkcją termoregulacji przez ok. 12-15 minut do ładnego zrumienienia.
Źródło:http://amandaricci-butikzprzepisami.blogspot.com/2015/09/crumble-z-brzoskwiniami-i-migdaowa.html