Przepis na C rumble brzoskwiniowo- migdałowe czyli świeże brzoskwinie zapiekane z płatkami migdałów pod kruszonką z maślanego ciasta. Pyszny deser na koniec lata .... Niebo w gębie!Składniki:3 duże brzoskwinie40 g cukru trzcinowegoDo foremki:10 g masłaNa kruszonkę:65 g mąki65 g migdał ów w p łatkach40 g cukru trzcinowego80 g masłaPrzygotowanie:Brzoskwinie umyj, przekr ój na pó ł, wyjmij pestkę, podziel na ósemki, roz ł ó ż w natłuszczonej foremce do tarty. Przygotuj kruszonkę: odważ mąkę, dodaj cukier trzcinowy i posiekane masło, a następnie rozetrzyj w rękach na "piaseczek". Dodaj płatki migdał ów, wymieszaj i gotow ą kruszonką posyp brzoskwinie. Piecz w mocno nagrzanym piekarniku z funkcją termoregulacji przez ok. 12-15 minut do ładnego zrumienienia.