Mam taka ochotę na niezdrowe jedzenie, chińskie pizza, hot-dogi, kebaby. Na samą myśl aż mi ślinka cieknie ! Ale po co opychać się takimi świństwami skoro można zrobić tak samo a nawet lepiej w domu. Tak więc postawiłam dziś na domowe chińskie !Składniki: ( proporcje zależą od was )- pierś z kurczaka- pół puszki kukurydzy- cebulka- pół papryki- ząbek czosnku- sos sojowy- przyprawa do chińskiego- około pół szklanki wody- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanejPrzygotowanie:Pierś z kurczaka obtaczamy w przyprawie chińskiej ( dość obficie ) i następnie smażymy na patelni beztłuszczowej. Kiedy kurczak nam się usmaży dodajemy na patelnie pokrojone wcześniej warzywa ( cebulka, papryka, kukurydza, czosnek ) podsmażamy około 5 min i zalewamy wodą dodając sosu sojowego i ciutke przyprawy chińskiej. Aby sos zgęstniał dodajemy około 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej szybko mieszając. Jeżeli sos będzie za rzadki dodajemy więcej mąki aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.Smacznego!