Wykonanie
Słodkie
śmietankowe lody, mocne, ciężkie i bardzo esencjonalne
espresso, świeża kremówka i pyszne kwaśne
maliny - boskie połączenie. Zatęskniłam za latem i choć za oknem plucha, postanowiłam czarować i przywoływać słońce. Jakie będą tego efekty zobaczę wkrótce, a
póki co mamy pyszną
kawę mrożoną :)Składniki:podwójne
espresso2 gałki
lodów śmietankowych200 g świeżych
malin100 g kremówkiPrzepis:-
maliny dzielimy na pół. Pierwszą połowę odkładamy na później, drugą traktujemy widelcem i robimy z niej miazgę (czytaj pyszny mus).- Do szklanki wkładamy
lody, dodajemy mus z
malin. Całość zalewamy przestudzonym lub wręcz schłodzonym
espresso.- Kremówkę ubijamy na sztywno. Przy 100 g trwa to z zegarkiem w ręku 30 sekund. Nakładamy na wierzch
kawy. Dekorujemy pozostałymi
malinami.- Ci, którzy cierpią na niedobór
cukru lub kalorii mogą posypać wierzch
brązowym cukrem, który się nie rozpuści i będzie miło chrupał
między zębami.Smacznego ? czy
słonecznego :)

