Wykonanie
No i jak tu bez
mięty żyć? Nie da się, no po prostu nie sposób. U mnie znajdziecie ją w daniach głównych, zupach, deserach, a przede wszystkim w
kawie.
Miętę suszę, gotuję, parzę, ale zawsze w magicznej szafce stoi wielka butelka
syropu miętowego. Ten właśnie
syrop zamienia zwykłą
kawę mrożoną w cudo, cudeńko.Well,how can you live without a mint ? You can not, well,just no way . With me you will find it in main dishes,soups,desserts,and especially in coffee. I drought mint,cook, brew it,but always in a magical cabinet is a great bottle of peppermint
syrup . This is the
syrup which turns a simple iced coffee in marvelous
drink.
podwójne
espresso3 gałki
lodów śmietankowychkilka kostek
lodu50 ml
syropu miętowego- Zaparzone
espresso odstawiamy do wystygnięcia. Ja dodaję do niego kilka kostek
lodu i chowam na 20 minut do zamrażarki.- Do ulubionej szklanki lub kubka, wkładamy gałki
lodów śmietankowych, zalewamy je zimnym
espresso, a następnie
syropem miętowym.- Dla odważnych na wierzchu może pojawić się ubita
śmietanka.Smacznego :)