Wykonanie
Pin It
![](/Data/Images/www.kulinarneprzygodygatity.pl\2015_slash_07_slash_orzezwiajacy-koktajl-arbuzowy/l/-1053164278.jpg)
Weekend zapowiada się upalnie, jak na prawdziwe lato przystało, więc dziś zapraszam Was na orzeźwiający koktajl
arbuzowy. Robi się go raz dwa, nie licząc oczywiście wyjmowania pestek ;-). Jest to nieco uciążliwe i jak widać na moich zdjęciach nie do końca mi się udało wszystkich pozbyć, ale i tak koktajl nam smakował.
![](/Data/Images/www.kulinarneprzygodygatity.pl\2015_slash_07_slash_orzezwiajacy-koktajl-arbuzowy/l/413114413.jpg)
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:1 kg dojrzałego
arbuzasok z 1/2
limonkiopcjonalnie
miódmiętalód![](/Data/Images/www.kulinarneprzygodygatity.pl\2015_slash_07_slash_orzezwiajacy-koktajl-arbuzowy/l/344691092.jpg)
Wykonanie:
Arbuza kroimy w plastry, obieramy ze skóry, usuwami pestki i kroimy w dużą kostkę. Wkładamy do blendera, dodajemy
sok z limonki. Dokładnie miksujemy. Jeśli koktajl wyda się nam za mało słodki dodajemy 1-2 łyżki
miodu, ponownie miksujemy.Podajemy z kostkami
lodu i listkami
mięty.