Wykonanie
Pin It
Weekend zapowiada się upalnie, jak na prawdziwe lato przystało, więc dziś zapraszam Was na orzeźwiający koktajl
arbuzowy. Robi się go raz dwa, nie licząc oczywiście wyjmowania pestek ;-). Jest to nieco uciążliwe i jak widać na moich zdjęciach nie do końca mi się udało wszystkich pozbyć, ale i tak koktajl nam smakował.
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:1 kg dojrzałego
arbuzasok z 1/2
limonkiopcjonalnie
miódmiętalódWykonanie:
Arbuza kroimy w plastry, obieramy ze skóry, usuwami pestki i kroimy w dużą kostkę. Wkładamy do blendera, dodajemy
sok z limonki. Dokładnie miksujemy. Jeśli koktajl wyda się nam za mało słodki dodajemy 1-2 łyżki
miodu, ponownie miksujemy.Podajemy z kostkami
lodu i listkami
mięty.