Wykonanie
Śniadanie inne niż zwykle. Tylko w weekendy
mogę pozwolić sobie na śniadania, które wymagają ode mnie poświęcenia im większej ilości czasu. Zazwyczaj niestety poranne zbieranie się do pracy wyklucza fantazjowanie na talerzu :) Smakują trochę jak....hmmm sernik wiedeński :) Następnym razem dodam jednak jeszcze więcej
miodu. Przepis pochodzi z tej strony.Potrzebujemy (2 porcje):- 100ml
mleka,- 1
jajko,- 150g
jogurtu naturalnego,- 2 łyżeczki
miodu,- 1 łyżka budyniu
waniliowego (proszek),- ziarenka z 1/3
laski wanilii.
Płatki ryżowe ugotować na
mleku i odstawić do wystudzenia.
Jajko zmiksować z
jogurtem,
miodem,
budyniem, ziarnami
wanilii, na końcu dodać ugotowane
płatki ryżowe. Dobrze połączyć. Przełożyć do filiżanek, piec 30min w 180st. Podawać po przestudzeniu (jest bardzo gorące zaraz po wyjęciu!).