Wykonanie
SKŁADNIKI:1 grapefruity1
pomarańczagarść
rodzynek1 łyżka
mioduPRZYGOTOWANIE:Przygotuj sos: sok z 1/4
pomarańczy, sok z 1/4 grapefruita i 1 łyżka
miodu. Wymieszaj.Pozostałe części
owoców filetujemy.
Książka podzielona jest wg fajnego klucza – na 14 rozdziałów tematycznych:Ciasta,Tarty i tartaletki,
Ciastka i muffiny,
Torty i ciasta z kremem,Wielkanoc,
Czekolada,
Lody i
trufle,Słodkie dania,
Owoce,Spiżarnia,Klasyka,Boże Narodzenie,Desery regionalne,Domowa Piekarnia.W każdym rozdziale znajdują się ciekawe przepisy o zróżnicowanym stopniu trudności. Są tutaj zarówno podstawowe przepisy, które chyba wszyscy znamy z rodzinnych domów jak np:
ryż zapiekany z
jabłkami i
cynamonem, omlet czy racuchy jak i dania bardziej wykwintne i skomplikowane: dacqoise
orzechowo –
truskawkowy, ptysie z
kremem śmietankowo –
waniliowym i
malinami.Są też przepisy na najróżniejsze tarty, crumble,
ciasteczka, a nawet na amerykańskie naleśniki i
chleb pszenny. Źródło: http://www.julioblog.pl/?p=4000