Wykonanie
            Wątróbka drobiowa to przysmak mój i mojej Mamy.Nie robimy jej przesadnie często, ale jak już, to właśnie w takiej słodko-kwaśnej wersji. 
Jabłka po uduszeniu świetnie zastępują surówkę, a całe danie wybornie smakuje z 
ryżem ugotowanym na sypko, polecam.

Składniki :500 g 
wątróbki z kurczaka2 średnie 
winne jabłka1 duża 
cebulapół garści 
rodzyneksol, 
pieprz do smakuszczypta 
majeranku2-3 łyżki 
olejuDodatkowo :1/2 czerwonej świeżej 
paprykilistki 
pietruszkiszczypta 
słodkiej papryki w proszku
ryż ugotowany na sypko

Sposób przygotowania :_________________________
Wątróbkę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Cebulę pokroić w piórka, 
jabłka na ósemki.Na rozgrzaną patelnię wlać 
olej i wrzucić 
cebulę, lekko zeszklić. Dodać 
wątróbkę, pokrojone 
jabłka i 
rodzynki.Posypać 
majerankiem.Dusić pod przykryciem aż 
wątróbka i 
jabłka będą miękkie...około 8-10 minut. Na koniec doprawić 
solą, 
pieprzem i 
papryką w proszku. Podawać z 
ryżem, udekorowaną listkami 
pietruszki i kawałeczkami 
papryki.

Smacznego :)