Wykonanie
O tym, że jestem zwoleniczką szybkich ciast, chyba widać po moich przepisach. Znajdziecie u mnie parę takich przepisów. Ale takiego przepisu jeszcze nie podałam. Co Wy na przepis gdzie nie trzeba piec? Wystarczy kupić wszystkie składniki, zmontować ciasto, włożyć na parę godzin do zamrażarki i voilà. Będziecie
mieli ciasto, które ciekawie wygląda i przepysznie smakuje.Zapraszam ;-)
Składniki:(Ja zmierzyłam moją salaterkę, Wy musicie zrobić to samo. Składniki kupiłam na oko. To samo ze składnikami możecie zmienić to wszystko na deser
czekoladowy czy
kawowy i kupić składniki w tych smakach)1 kg
lodu truskawkowego2 rolady
biszkoptowe o smaku
truskawkowym(2 x 400g)
rumsalaterka o srednicy 22 cm, wysoka 13 cmfolia spożywczaPrzygotowanie:Wykładamy
lód z zamrażarki. Salaterkę wykładamy przeźroczystą folią spożywczą.
Kroimy naszą roladę na plasterki o 1 cm.
Wykładamy nasza salaterkę plasterkami rolady.
Smarujemy roladę
rumem. Gdy już nasz
lód się prawie topi, przekładamy łyżką do ciasta.
Wkładamy ciasto do zamrażarki na parę godzin. Przed podaniem wkładamy na pół godziny na zewnątrz. Gdy już folia odchodzi od salaterki kładziemy talerz na wierzch i przewracamy. Ściągamy folię spożywczą. Ciasto gotowe w kwadrans roboty. Czy może być coś prostszego?Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)