Wykonanie
Pewnie wszyscy dobrze znacie słynny surowy
mus czekoladowy z
awokado i
banana . Dziś na śniadanie przygotowałam całkiem podobny z dodatkiem
naturalnego jogurtu sojowego,
mleka kokosowego i agaru, aromatycznych wiórek
kokosowych, kawałków 100%
gorzkiej czekolady oraz chrupiących
migdałów . Do tego letnia nuta w postaci świeżych
borówek . Smakował wyjątkowo – lekki i kremowy, koniecznie spróbujcie wersję z agarem.
czekoladowo-
kokosowy mus
awokado-
banan-
jogurt z
migdałami i
borówkamichocolate-coconut
avocado-
banan-
joghurt mousse with almonds and blueberriesSkładniki:1/2 dojrzałego
awokado
duży dojrzały
banan3-4 łyżki
naturalnego jogurtu sojowegołyżka
syropu klonowegołyżka wiórek
kokosowychłyżeczka
kakao2-3 kostki
gorzkiej czekolady (tu: 100%)1/3 szklanki
mleka kokosowego i 1/2 łyżeczki agarugarść świeżych
borówekgarstka posiekanych
migdałówAwokado,
banana,
jogurt,
czekoladę,
syrop, wiórki i
kakao zmiksować na gładki mus. Następnie dodać
borówki oraz posiekane
migdały.
Mleko kokosowe zagotować z agarem, a
potem dokładnie wymieszać z gotowym musem. Całość przełożyć do dowolnego naczynia. Wstawić na noc do lodówki. Smacznego!Te upały są męczące, człowiek nie wie gdzie usiąść, pójść, co ze sobą począć… Jednak za parę dni podobno mają zniknąć, co pewnie wiąże się z burzami i deszczem… Nie przepadam za taką pogodą, ale nic nie można zrobić.Mam dla Was kolejne propozycje obiadowe. Pojawią się na blogu, ale wszystko w swoim czasie 😉Miłego dnia!
