Wykonanie
Nocna owsianka prosto z lodówki, gęsta i kremowa – bez gotowania! Upałów ciąg dalszy, więc takie śniadania jak najbardziej mile widziane. Lekkie, orzeźwiające zestawianie smaków, czyli
borówka i
limonka w duecie. Do tego słodkie i lepkie świeże
daktyle oraz chrupiące kawałki waniliowej
białej czekolady . Coś jeszcze tutaj chrupie? Tak! Niezastąpione
nerkowce też znalazły swoje miejsce w tym śniadaniu

borówkowo-limonkowa owsianka jogurtowa z
daktylami i
waniliową białą czekoladą podana z
nerkowcamiblueberries-lime overnight
joghurt oatmeal with dates and vanilla white chocolate served with cashewsSkładniki:5-6 łyżek
płatków owsianych
łyżka
siemienia lnianego3-4 łyżki
naturalnego jogurtu sojowego1/2 szklanki
mleka kokosowegoskórka otarta z połowy
limonki (wyparzyć i wyszorować!!)4 świeże
daktyle, wypestkowane i posiekanewaniliowa
biała czekolada, kilka kostek, posiekać (wegańska!)garść świeżych
borówekPłatki wymieszać z pozostałymi składnikami. Wstawić na noc do lodówki. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Pieczone sezonowe warzywa to będzie mój HIT lata 2015! 😀 Mogłabym je jeść dzień w dzień czy to na obiad czy na kolację. Chyba się uzależniłam…

pieczone
bataty oraz
młode ziemniaki (z
garam masala) z
fasolką szparagową polane tahinibaked sweet poatoes and early potatoes (with
garam masala) with string beans topped with tahini

pieczone
młode ziemniaki,
rzodkiewki,
szparagi,
kalafior,
marchewki,
pietruszka i
cukinia z tahinibaked early potatoes, radish, asparagus, cauliflower, carrots, parsley and zucchinni with tahiniCzas upływa, a wraz z nim wakacje. Są
plany, są marzenia i teraz tylko trzeba je zrealizować. Może wydawać się trudne, ale tak naprawdę – jeśli czegoś bardzo pragniemy to nic nie powinno stanowić dla nas zbyt dużej przeszkodyPrzyjemnej niedzieli!
