Wykonanie
Na początek śniadanie – miseczka rozgrzewającej owsianki . Po wczorajszym wieczorze z gorączką i
bólem gardła na nic innego nie miałam ochoty dziś o poranku. Jakieś przejściowe przeziębienie ‚mnie złapało’, ale jest lepiej, a szczególnie po tak smacznym śniadaniu. Gęsta, kremowa owsianka z
szpinakiem, słodkim
bananem oraz lepkimi świeżymi
daktylami, a do tego jeszcze
słodycz proszku z korzenia maca . Podane z ulubionym domowym
dżemem brzoskwiniowym,
gorzką czekoladą oraz dużą ilością tahini .
kokosowo-daktylowa owsianka z
szpinakiem,
bananem i maca podana z domowym
dżemem brzoskwiniowym,
gorzką czekoladą 92% oraz tahinicoconut-dates oatmeal with spinach,
banana and maca served with homemade peach jam, dark chocolate 92% and tahiniSkładniki:5-6 łyżek
płatków owsianychszklanka
napoju ryżowego –
kokosowy3 świeże
daktyle, posiekane1/2 dojrzałego
bananagarść posiekanego
szpinakułyżeczka proszku z korzenia maca
Płatki zalać na noc
mlekiem wraz z
daktylami. Rano dodać maca oraz
szpinak i gotować do gęstości. Na koniec wmieszać połowę rozgniecionego
banana. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Mam dziś dla Was pozytywną, a tym samym bardzo ważną informację. Mój blog uzyskał własną domenę, w końcu jestem ‚na swoim’, po prawie 3 latach blogowania. Jeszcze bez hostingu, ale własna domena to już jakiś krok do przoduJeśli chcecie aby nadal ukazywały się nowe wpisy w linkach na waszych blogach, dla pewności, zmieńcie mój adres strony na: www.anappleaday.pl . Jeszcze parę zmian planuję, trochę muszę posiedzieć nad tym… Tymczasem cieszę się z faktu wspomnianego powyżejMiłego dnia!