ßßß
kokosowo-waniliowe kluski z tofu podsmażone na oleju kokosowym podane z bananem i daktylowo-orzechowym sosemcoconut-vanilla dumplings with tofu fried with coconut oil served with banana and dates-peanut butter sauceSkładniki:150g tofu naturalnego2 kopiaste łyżki mąki jaglanej
łyżka mąki kokosowej biołyżka mąki z tapioki bio (można zastąpić skrobią kukurydzianą lub mąką ziemniaczaną)łyżka mielonego siemienia lnianego (tu: złote)łyżka wiórek kokosowychłyżeczka cukru kokosowego (opcjonalnie)mielona waniliaTofu dokładnie rozgnieść w miseczce. Dodać pozostałe składniki i ugnieść ciasto – nie powinno lepić się do rąk. Formować dowolnej wielkości kluseczki (można zrolować wałek, a potem odcinać pojedyńcze kluski). Zagotować wodę i gotować kluski do 3-5 min. po wypłynięciu na górę. Można podsmażyć na oleju kokosowym. Smacznego!sos : łyżka masła orzechowego + łyżeczka syropu daktylowego + kilka łyżek mleka roślinnego – wymieszać i gotowe 😉Nie bójmy się opuszczać tego co tak dobrze nam znane w poszukiwaniu czegoś nowego. Stawiajmy sobie wyzwania, dążmy do spełniania marzeń. Każdy krok naprzód to już mały sukces. Coraz bliżej celu… Żyjmy tym co jest teraz, nie tym co było. Wtedy przyszłość może nas naprawdę pozytywnie zaskoczyć.„Czasami życie stawia nas przed trudnym wyborem. Boimy się zmian. Nie dlatego, że nie wiemy, czy się uda. Jest nam po prostu ciężko rozstać się z tym, z czym nauczyliśmy się już sobie radzić. Zbyt często patrzymy w przeszłość i tracimy to, co możemy zyskać.”Miłego wtorku!