Wykonanie
Pudding ryżowy na koniec roku, roku szkolnego. Bardzooo słodko, ale tym samym zdrowo. Gęsty, lepki
pudding z pełnoziarnistego
ryżu – pełen
daktyli oraz
suszonej żurawiny z nutką kokosowej
słodyczy. Do tego karmelizowane
banany w
syropie klonowym i jedno z najlepszych
maseł orzechowych – oczywiście z
nerkowców !
kokosowo-
daktylowy pudding ryżowy (z pełnoziarnistego
ryżu okrągłego) z
wanilią oraz
żurawiną podany z karmelizowanym
bananem oraz
masłem z
nerkowcówcoconut-dates rice (from whole wheat round rice) with vanilla and dried cranberries served with caramelized
banana and cashew butterSkładniki:ok. 60-70g
ryżu (tu: pełnoziarnisty, okrągły)szklanka
wody1/4 szklanki
mleczka kokosowegokilka posiekanych
daktyliwaniliagarstka
suszonej żurawinyRyż razem z
daktylami i
wanilią gotować na wodzie ok. 25 min. Pod koniec dodać
mleczko kokosowe i gotować jeszcze do całkowitego zgęstnienia. Przełożyć do miseczki i podawać od razu lub wstawić (na noc) do lodówki. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Pielgrzymka bardzo udana – pogoda dopisywała, uśmiechy z twarzy nie znikały, część religijna spełniona, a do tego jeszcze było pysznie! Polecam odwiedzić wegańską „burgerownię” w
Krakowie – NovaKrova . Zjadłam tam przepysznego burgera i jedno z najlepszych wegańskich ciast jakie miałam okazje próbować.Czas dziś zakończyć to co się zaczęło 3 lata temu, odebrać świadectwo… i do pracy
rodacy, maj coraz bliżej!Udanego piątku!