ßßß Cookit - przepis na (Nie)zwykła, na zielono, naturalnie.

(Nie)zwykła, na zielono, naturalnie.

nazwa

Wykonanie

Zaczynając dzisiejszy wpis muszę od razu napisać, że dawno nie jadłam tak pysznej owsianki . Jest zielona, to fakt – jednak nie znaczy to, że niesmaczna! Słodka, a przy tym bardzo zdrowa. Z jarmużem oraz bananem . Kokosową nutę uzyskałam z pomocą mleczka kokosowego, zaś słodyczy dodał jej nie tylko banan, ale i daktyle . Podałam ją z jagodami goji, które ostatnio jakoś coraz częściej pojawiają się w moich śniadaniach. Oczywiście jest też niezwykłe, kremowe masło migdałowe, a do tego słodkie i lepkie suszone banany oraz gorzka czekolada, która w okresie przygotowań do matury jak i w jej czasie będzie niezbędnym dodatkiem moich śniadań.
jarmużowo-bananowa owsianka kokosowa z daktylami i siemieniem lnianym podana z suszonymi bananami, jagodami goji, masłem migdałowym oraz gorzką czekoladą 99%
kale-banana coconut oatmeal with dates and flax seeds served with dried bananas, goji berries, almond butter and dark chocolate 99%
Składniki:
5-6 łyżek płatków owsianych
szklanka mleka roślinnego, w tym 1/4 szkl. mleczka kokosowego
kilka posiekanych daktyli
łyżka siemienia lnianego
duży dojrzały banan
spora garść świeżego jarmużu
Płatki owsiane wraz z siemieniem oraz daktylami zalać na noc mlekiem. Rano gotować do gęstości, a następnie wymieszać z uprzednio zmiksowanym bananem z jarmużem (na mus), chwilę podgrzać. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Został tydzień. Motywacja ani trochę nie opadła, wręcz przeciwnie. Damy radę! 😉
Udanego tygodnia!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/04/niezwyka-na-zielono-naturalnie.html