Wykonanie
Zaczynając dzisiejszy wpis muszę od razu napisać, że dawno nie
jadłam tak pysznej owsianki . Jest zielona, to fakt – jednak nie znaczy to, że niesmaczna! Słodka, a przy tym bardzo zdrowa. Z
jarmużem oraz
bananem .
Kokosową nutę uzyskałam z pomocą
mleczka kokosowego, zaś
słodyczy dodał jej nie tylko
banan, ale i
daktyle . Podałam ją z
jagodami goji, które ostatnio jakoś coraz częściej pojawiają się w moich śniadaniach. Oczywiście jest też niezwykłe, kremowe
masło migdałowe, a do tego słodkie i lepkie suszone
banany oraz
gorzka czekolada, która w okresie przygotowań do matury jak i w jej czasie będzie niezbędnym dodatkiem moich śniadań.
jarmużowo-bananowa owsianka kokosowa z
daktylami i
siemieniem lnianym podana z suszonymi
bananami,
jagodami goji,
masłem migdałowym oraz
gorzką czekoladą 99%kale-
banana coconut oatmeal with dates and flax seeds served with dried
bananas, goji berries, almond butter and dark chocolate 99%Składniki:5-6 łyżek
płatków owsianychszklanka
mleka roślinnego, w tym 1/4 szkl.
mleczka kokosowegokilka posiekanych
daktyliłyżka
siemienia lnianegoduży dojrzały
bananspora garść świeżego
jarmużuPłatki owsiane wraz z siemieniem oraz
daktylami zalać na noc
mlekiem. Rano gotować do gęstości, a następnie wymieszać z uprzednio zmiksowanym
bananem z
jarmużem (na mus), chwilę podgrzać. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Został tydzień. Motywacja ani trochę nie opadła, wręcz przeciwnie. Damy radę! 😉Udanego tygodnia!