Wykonanie
Niezwykle lekkie i delikatne
płatki jaglane – poza ryżowymi, delikatniejszych nie
jadłam. Tak przyjemnie otulają podniebienie i mają świetną konsystencję, gotując je na
mleku. Podkręciłam ją jeszcze dodając
jogurt oraz
budyń! Trudno mi było zdecydować, więc zamiast rozpuścić
budyń czekoladowy w
mleku zrobiłam to w
sojowym jogurcie . Pod koniec gotowania wmieszałam – wyszła idealnie gęsta i kremowa konsystencja. Taki
czekoladowy power z rana, przed długim dniem poza domem. Do tego osładzam go jeszcze karmelizowanym
bananem oraz wzmacniam łychą chrupiącego
masła orzechowego . Delicje!
jogurtowo-budyniowe
czekoladowe płatki jaglane podane z karmelizowanym
bananem oraz
masłem orzechowym crunchy 100%
yogurt-
pudding chocolate millet flakes with caramelized
banana and crunchy peanut butter 100%Składniki:5-6 łyżek
płatków jaglanych
łyżeczka
cukru kokosowego (opcjonalnie)szklanka
mleka roślinnego (tu:
sojowe)2-3 łyżki
jogurtu sojowegokopiasta łyżeczka budyniu
czekoladowego (tu: bezglutenowy)
gorzka czekolada (posiekana, dowolna ilość; tu: 99%)
Płatki jaglane ugotować na
mleku do gęstości z
cukrem. W połowie dodać
gorzką czekoladą, a pod koniec
jogurt wymieszany z proszkiem budyniowym. Gotować jeszcze chwilę. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Czasami mamy bardziej przygnębiające dni. Czasem coś się nie udaje, nie idzie po naszej myśli. Najważniejsze by się nie poddawać i dalej myśleć pozytywnie… bo przecież to nie koniec świata! Zawsze można znaleźć jakieś rozwiązanie, więc nie warto martwić się na zapas. Winiąc siebie i wylewając złość nie będzie tak łatwo. To nie ma sensu. Po prostu trzeba wziąć się w garść i do przodu. Z uśmiechem oczywiście, szczerym!Miłego dnia!Jak już się coś psuje, to wszystko na raz? Najpierw zmywarka,
potem bojler, a teraz piekarnik?! O co chodzi!! Tym sposobem z domowego
chleba nici… :/