Wykonanie
Nieskomplikowany, błyskawiczny deser. Składniki dobre więc i efekt jest smaczny. Można użyć
malin świeżych, mrożone są zdecydowanie bardziej mokre niż świeże, ale akurat w tym przypadku mokre
maliny są zaletą. Polecam !
składniki - 2 porcje125 g
mascarpone125 g zimnej
śmietanki 30%2 łyżki
ksylitolu120 g
malin - u mnie mrożone6 małych
biszkoptów (po 3 na porcję )1/2 szklanki mocnej
kawyprzygotowanie
Maliny rozmrozić. Odsączyć, niezbyt dokładnie. Odłożyć kilka do dekoracji.
Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodawać po łyżce
ser i
ksylitol. Zaparzyć
kawę, ostudzić.
Kawą nasączyć
biszkopty. W szklaneczkach układać warstwami: 1
biszkopt, porcja kremu,
maliny, pozostałe
biszkopty,
maliny, krem.Deser przybrać, schłodzić przed podaniem . Smacznego!